Mat Med Smak

Mat Med Smak er navnet på måltidskonseptet vårt i Norlandia. Vi har fullkost, det vil si at barna får servert alle måltider med drikke i barnehagen. Én dag i uken, på turdag, har de imidlertid med en matpakke og drikke som sendes med hjemmefra i sekken. Vi serverer 3 måltider om dagen: frokost, variert lunch, og ettermiddagsmat med frukt hver dag.

Frokost: ( kl 08.00 - 08.45) Vi serverer variert frokost
Lunch: (ca kl 11) Barnehagen serverer brød og pålegg to dager i uka, korn med melk og frukt en dag i uka og varm lunch to dager i uka. Vi får levert varm lunch fra Barnehagematen.

Frukt/knekkebrød: (ca kl 14.30) Barnehagen serverer knekkebrød og frukt, evt. smoothie.

Fra 01.01.19 er prisen kr 440,- pr mnd for fullkosttilbud.

Barna har med matpakke en dag i uken, på turdager.

Måltid som arena for læring og utvikling
Barnehagen skal bidra til at barna tilegner seg gode vaner, holdninger og kunnskaper når det gjelder kosthold og hygiene. Vi skaper et trivelig spisemiljø hvor vi legger vekt på selvstendighetstrening og å oppmuntre til å smake på nye ting.

Måltidene skjer i en hyggelig atmosfære og er en arena for samhandling og fellesskap, hvor ansatte er viktige rollemodeller. Ved bordet kan man snakke om mat og kosthold i en naturlig sammenheng, noe som bidrar til å utvikle barnas kunnskap om mat. Rammeplanen viser også til at barnehagen skal bidra til at barna utvikler en grunnleggende forståelse for hvordan man kan ta vare på egen helse.

Tilrettelegging
Vi tilrettelegger for barn med spesielle behov, og tar hensyn til allergier og matintoleranse.